سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه

سرویس بین‌الملل ـ همزمان با اینکه رهبر انقلاب اسلامی در پیامی که روز گذشته به نشست هسته‌ای تهران ارسال کردند و تأکید نمودند که «یکی از دلایل مخالفت آمریکا با فعالیت‌های هسته‌ای ایران، جلوگیری از فعالیت‌های اتمی خاورمیانه برای استفاده از این امکان منطقه‌ای است»، ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی با صدور فرمانی، دستور راه‌اندازی «شهرک نیروی اتمی و انرژی‌های نو» را صادر کرد.

به گزارش «تابناک»، در این فرمان هجده ماده‌ای تأکید شده که کشور عربستان، نیازمند به استفاده از انرژی پاک اتمی بوده و باید این شهرک بتواند نیازهای بلند مدت عربستان به انرژی را تأمین کند.

دکتر «‌هاشم بن عبدالله یمانی»، وزیر سابق بازرگانی و نیرو در مرتبه وزیر به عنوان رئیس این شهرک برگزیده و معاونان او نیز از سوی پادشاه تعیین شده‌اند.

بنا بر این گزارش، روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» در همین باره نوشت: در بخشی از این فرمان آمده است: در عرصه‌های کشاورزی، صنایع، پزشکی، بهداشت و نیازهای عمومی کشور نظیر حمل و نقل باید توان بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای فراهم شود.

این شهرک در ریاض ساخته می‌شود و مؤسسات پژوهشی و خدمات جانبی آن در دیگر شهرهای عربستان نیز راه‌اندازی خواهد شد.

همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای، تأکید بر آموزش کارشناسان و مدیران هسته‌ای در بیرون و درون از کشور و دقت در حفظ محیط زیست و امنیت همسایگان از دیگر مواردی است که عبدالله دستور داده در اساسنامه این شهرک که نام کامل آن «شهرک ملک عبدالله برای استفاده از انرژی هسته‌ای و انرژی‌ها نوین» است، به دقت لحاظ شود.

همچنین روزنامه دارالحیات دراین باره نوشت: تصمیم به ساخت این شهر در عربستان پس از توصیه های کمیته ای ویژه در شورای وزیران درباره نیاز روز افزون به انرژی برق جهت مصارف مختلف از جمله تصفیه و شیرین کردن آب در این کشور، اتخاذ شده است.

بر اساس تاکیدهای صورت گرفته توسط این کمیته، استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای با توجه به توافق نامه ها و معاهدات بین المللی، نیاز مردم عربستان به انرژی را تامین، و زمینه استفاده از این انرژی را در زمینه های پزشکی، کشاورزی و صنعت و دیگر نیازهای ملی، فراهم می کند.

ذکر این نیز لازم است که پیش از این، امارات در قراردادی با فرانسه و اردن در قراردادی با چند کشور اروپایی نیز تلاش‌هایی را برای ساخت نیروگاه‌های اتمی و پژوهش‌های هسته‌ای امضا کرده‌اند.

اکنون باید دید که واکنش کشورهایی چون آمریکا، انگلستان و فرانسه که در برنامه هسته‌ای ایران با جنجال و هیاهو هزینه‌های بسیاری را به ملت ایران برای دستیابی به حق طبیعی‌شان تحمیل کردند، نسبت به برنامه هسته‌ای سعودی‌ها چه واکنشی نشان خواهند داد!

نکته جالب اینکه به تازگی موضوع تروریسم هسته‌ای به عنوان دغدغه اصلی جامعه بین‌المللی مطرح شده است و با توجه به سابقه فعالیت گروه‌های سازمان دهی شده القاعده در عربستان، اگر بنای واقعی جامعه جهانی بر جلوگیری از تهدید هسته‌ای باشد، باید حساسیت‌های بیشتری درباره چنین کشورهایی لحاظ شود.


[ یکشنبه 89/1/29 ] [ 12:41 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 43
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 1655456